Georgië is een land in Oost-Europa en voor velen wellicht niet direct een vakantieland. Met buurlanden als Rusland, Azerbeidjan en Armenië zijn er ook niet direct populaire buurlanden.
Toch heeft het land veel te bieden en begint het langzaam maar zeker aantrekkelijker te worden voor toeristen.

Bergen, zee, een gezellig nachtleven, Georgië heeft het allemaal!
De hoofdstad Tbilisi heeft zowel een historische status als een interesse plek om nieuwe dingen te ontdekken.
Met een zeeklimaat en gemiddelde temperatuur van 16 graden is het voor een zonvakantie wellicht niet ideaa, maar voor een actieve of ontdekkingsvakantie heb je een underdog getroffen.

Tickets

Een ticket kost zo rond de €250 p.p en kan even prijzig zijn. De vlucht duurt ongeveer 3 uur.

Eten en drinken

Eten en drinken is zeer goedkoop en voor slechts 20 cent kun je al een flesje water hebben, wat tevens wordt aangeraden in plaats van kraanwater.
Eet bij voorkeur bij restaurants en niet op de markt, zoals in andere artikelen ook genoemd kan dat niet altijd even goed vallen.

Hotel

Een hotel in Georgië kost gemiddeld €29 per nacht, maar de wat luxere hotels hanteren een hogere prijs, meestal rond de €85 per nacht.
Kies je voor een hotel midden in het centrum? Dan ligt de prijs logischerwijs hoger, maar aan de rand van het centrum kunnen de kosten al enorm variëren.

Een andere optie is een guesthouse bij families zelf. Vaak verhuren deze gezinnen een overgebleven kamer of kamers, waardoor je ook enigszins betrokken raakt bij de dagelijkse gang van zaken en leefstijl.
Dit is vaak nog goedkoper als een hotel of hostel.

Vervoer

Verrassend genoeg is het openbaar vervoer in Georgië best goed geregeld.
In kleine busjes van maximaal 15 personen reis je van A naar B voor slechts een paar euro.
Toch liever iets meer ruimte? Dan is een taxi ook een oplossing. Voor slechts €3 brengt een Georgische taxichauffeur je naar de gewenste locatie.


Gezondheid

In Georgië is de gezondheidszorg van een matig niveau. Doordat de overheid te weinig geld heeft geïnvesteerd ontbreekt het soms aan de basale dingen.
Laat dat je echter niet direct afschrikken: Het verschilt namelijk per regio en vooral in de grote steden is het wat beter geregeld.

Conclusie

Georgië is een echte underdog als vakantiebestemming, maar zeker een land om eens toe te voegen aan het lijstje om te bezoeken.
De kosten liggen relatief laag en er is altijd voldoende te doen en/of te bezoeken, zelfs met een week zou je nooit alles te zien krijgen.
Ben jij nou benieuwd naar Georgië als vakantieland?

Dan kun je hier boeken!

Bekijk ook eens deze video!

Beste bezoeker/potentiële eigenaar,

De domeinnaam budgetvakanties.com staat te koop!
Wegens tijdgebrek en nog veel andere lopende projecten, is het tijd om afscheid te nemen van mijn geliefde vakantiewebsite.

Wat is de vraagprijs?

Er mag een bod worden gedaan op de domeinnaam, een prijs is er niet aan verbonden.
Wil je een bod indienen? Stuur een mailtje naar support@budgetvakanties.com of via DM op Instagram

Wat krijg ik?

Een site waar altijd met liefde aan is gewerkt en een Instagram-pagina met een bescheiden aantal volgers.
Het doel is altijd geweest: Vakantie voor iedereen, ook met een klein budget! Met vergelijken, veel eigenonderzoek én de hulp van anderen hebben we daarin een specialisme kunnen bouwen.

Domain name auction - Wikipedia